Kurutulmuş mantarlar ve mantarlar: Boletus edulis
"Bunlar, hasat edildikten hemen sonra dehidrasyon işlemine tabi tutulan mantar ve funguslardır; çeşitli yemek türlerine eklenmek veya yeni ürünlerin hazırlanmasında kullanılmak üzere.
Dehidrate edilmiş mantar ve funguslar, soğutma gerektirmeden kolayca saklanabilir ve uzun süre dayanabilir. Ayrıca, dehidrasyon sırasında önemli miktarda su kaybettikleri için kolayca depolanabilirler.
Birinci sınıf mantar ve funguslar, ikinci sınıf olanlara kıyasla daha homojen, daha bütün ve daha az parça içerir.
Eşsiz lezzetleri, dehidrasyon sürecinde artırılır ve yoğunlaşır; bu da, yeniden nemlendirildiğinde mükemmel bir doku, aroma ve tat sunan bir ürün elde edilmesini sağlar.
Onları, yalnız başlarına veya diğer gıdalarla: et, balık, sebzeler, yumurta ile pişirip yeniden nemlendirerek tüketin.